Η Βίκη Παυλίδη σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ψυχολογία στο Deree (The American College of Greece). Πήρε την ειδικότητά της στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (MSc in Educational Psychology – Professional Training) από το Institute of Education, UCL, University of London, UK. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έκανε και τη δεύτερη ειδικότητα της MA in Early Years Education (Adoption).

Δούλεψε για δύο χρόνια σε Νομαρχία του Λονδίνου (London Borough of Hammersmith and Fulham, UK) ως εκπαιδευτική ψυχολόγος και ψυχολόγος στο Adoption Panel της ίδιας Νομαρχίας. Πήρε την ειδικότητα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της εκπαιδευτικής ψυχολόγου από τη Μεγάλη Βρετανία (Health and Care Professions Council – HCPC: Reg. Number PYL26700).

Το 2021 ολοκλήρωσε την τρίτη ειδικότητά της αποκτώντας την επάρκεια του Επαγγελματικού Συμβούλου Σταδιοδρομίας (Α1 κατηγορία ΕΟΠΠΕΠ, Α.Μ.:202) μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος -ΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ- στο European University στην Κύπρο (ακαδ. έτη: 2019-2021).

Από το 2002 εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη Αττικής ως εκπαιδευτική ψυχολόγος και σύμβουλος σταδιοδρομίας. Είναι υπεύθυνη για τη βαθμίδα του Λυκείου και συντονίστρια του τμήματος Συμβουλευτικής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Είναι επίσης επόπτρια φοιτητών σε προ-πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Οργανώνει και διενεργεί ομάδες γονέων από το 2007. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα από το 2002.

Συνεργάζεται με εθνικούς και διεθνείς ιδιωτικούς φορείς (Alpha Bank, ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, UNESCO/Cultural Heritage Youth Symposiums) προσφέροντας προγράμματα συμβουλευτικής και ποικίλων εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε γονείς και μαθητές.

Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Zero19”, που εδρεύει στη Ν. Ιωνία. Αναλαμβάνει μαθησιακές και ψυχό-εκπαιδευτικές αξιολογήσεις στα ελληνικά και τα αγγλικά, ψυχό-εκπαίδευση παιδιών και εφήβων (4 έως 19 ετών) στα ελληνικά και τα αγγλικά, συμβουλευτική γονέων (ελληνικά και αγγλικά), ομάδες εφήβων και σχολές γονέων με εξειδικευμένη θεματολογία, σεμινάρια ψυχό-εκπαίδευσης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς και επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι μέλος του Health and Care Professions Council (PYL26700) και του Association of Educational Psychologists (AFI6975) της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και του National Association of School Psychologists (NASP: 1070071). Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Zero19

Πρότυπο κέντρο για γονείς και παιδιά